TREFAES STUD WALES

Hechte vriendschap
Al jaren onderhoudt Stal Gerstloo een goede vriendschap met Trefaes Stud in Wales. De stoeterij is een van de oudste van Wales en hun type Welsh Cob wordt door Dr. Wynne Davies (de autoriteit op Cob gebied) omschreven als krachtig “true to the type” Welsh Cob. Hij spreekt daarbij van een duidelijk herkenbaar Trefaes type. 
Minimaal twee keer per jaar zijn wij te vinden op de stoeterij in Wales waarbij alle opfok wordt bekeken en misschien wel een verhuizing naar Nederland wordt geregeld voor merries en hengsten met veel potentieel.  De ruim 700 are weilanden van de stoeterij worden door ons bezocht, hetgeen een waar genoegen is.

Historie
De naam Trefaes werd geregistreed als stoeterij door wijlen S.O. James in 1959 en werd later voortgezet door zijn zoon wijlen Ieuan James. Zijn dochter Carys en haar man Huw leiden nu de stoeterij. Het fokken is in 1949 begonnen met de stammerries Trefaes Nans (Deiniol Welsh Comet x Hercws Victory Pride) en Trefaes Polly (Deiniol Welsh Comet x Polly of Hercws). Het merendeel van de Cobs bij Trefaes kan worden teruggeleid tot Trefaes Nans, via haar dochter Trefaes Brackenleaf (Rhandir Cadno). De merries worden zorgvuldig geselecteerd op hun (oude) bloedlijnen en hun klassieke eigen ‘Trefaes’ cob type.  Naast de Welsh Cobs worden er door Trefaes ook zeer succesvolle Welsh Mountain Pony’s (sectie A) gefokt. De afstammelingen zijn met goede resultaten te zien op de grote shows in Wales, zoals de Royal Welsh Show.

Uitwisseling pony’s
Regelmatig zijn er hengsten van Trefaes ter dekking bij Stal Gerstloo en gaan er hengsten van Stal Gerstloo naar Wales. Ook bemiddelen wij bij de verkoop van fokproducten van Trefaes naar Nederland.
Bezoek ook de website van Trefaes: www.trefaesstud,co.uk  
en op facebook, Trefaes Stud Welsh Cobs & Mountain Poniesexterminator-rwas-2010img_0617

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *